המדריך השלם לאיתור הצעות עבודה
מחפשים את המשרה המושלמת? לרשותכם עומדות גם שיטות החיפוש המסורתיות וגם שיטות החיפוש הדיגיטליות. לכם רק נותר לבחור את האמצעי היעיל ביותר או לשלב ביניהם. לפניכם 4 דרכים נפוצות לאיתור הצעות עבודה:
- אתרים ייעודיים לחיפוש עבודה
כבר שנים שלוחות הדרושים חיים ונושמים ברשת האינטרנט, יותר מאשר בעיתונים ובמקומונים. אתרים רבים מרכזים משרות פנויות במגוון רחב של תחומים ומאפשרים לכם לחפש אונליין את המשרה הנחשקת.
>> טיפ חשוב: אתרים מסוימים פועלים בגרסה חינמית לצד גרסה בתשלום. ראשית, נסו את הגרסה שאינה עולם כסף וראו האם היא מועילה לכם. כמו כן, לפני שתשדרגו בדקו היטב מה כוללת הגרסה בתשלום וכיצד היא בעצם יכולה, אם בכלל, לשפר את סיכוייכם למצוא עבודה.
- חברות השמה
יתרונן של חברות ההשמה ברור: הן מנגישות לכם את הצעות העבודה, ובמידה מסוימת "עובדות בשבילכם". מדובר במקור עצום של משרות, ותפקידן הוא להתאים לכם את המשרות הרלבנטיות ביותר ולקשר אתכם עם המעסיק. כיום ישנן חברות השמה המתמחות בתחומים מסוימים, כמו הייטק ודיגיטל, או חברות המקדישות את שירותיהן לאקדמיים בלבד, לבני 60 ומעלה וכדומה.
>> טיפ חשוב: מכיוון שחברות ההשמה שולחות את קורות החיים במקומכם, ודאו שקורות החיים מתאימים לכמה שיותר מעסיקים וקולעים לקהל רחב ככל שניתן. לכם לא תהיה האפשרות לבצע התאמות ושינויים תוך כדי.
- רשתות חברתיות
דרך נוספת לאתר הצעות עבודה מעניינות היא המדיה החברתית. אתרים כמו פייסבוק ולינקדאין מרכזים אינספור משרות פנויות, ועליכם רק לנהל את החיפוש בצורה מושכלת ומסודרת. בפייסבוק למשל, חפשו קבוצות רלבנטיות לתחום עיסוקכם, המרכזות הצעות חמות בזמן אמת. לינקדאין לעומת זאת מיועד כל כולו ליצירת נטוורקינג עסקי, לחיפוש עבודה ולבחינת מעסיקים פוטנציאליים.
>> טיפ חשוב: אם אתם רואים ברשתות החברתיות כלי למציאת עבודה, דאגו להציג את הפרופיל האישי שלכם כראוי. בררו תמונות, פוסטים ותגובות של אנשים, שעלולים לצייר תמונה לא רצינית. במידת הצורך, חסמו את התכנים בפני גורמים חיצוניים, כי הרי נהוג כיום לבחון את הפרופילים החברתיים של המועמדים, לפני הזמנתם לריאיון העבודה.
- קשרים, קשרים ועוד קשרים
בישראל כמו בישראל, אין כמו קשרים כדי לאתר הצעות עבודה אטרקטיביות: שכן שעובד בחברה יוקרתית, גיס שמכיר את מנהלת משאבי האנוש בחברה הנחשקת או חבר מהלימודים שהתקבל למקום העבודה בו חפצתם. התהליך פשוט – מבקשים מאיש הקשר להעביר בשבילכם את קורות החיים, "לזרוק" מילה טובה ולהפוך את הקבלה לעבודה לפשוטה הרבה יותר.
>> טיפ חשוב: קרובי משפחה וחברים טובים, שינסו לקשר אתכם למעסיק פוטנציאלי, עלולים באופן טבעי להשביח עשרות מונים את יכולותיכם ולצייר, לא במודע לפעמים, תמונה ורודה מדי. בקשו מהם להישאר נאמנים למציאות, להציג את יכולותיכם כפי שהן ולא ליצור מצג שווא, שעלול לגרום לאכזבה בקרב המעסיק במעמד הריאיון.
שיהיה בהצלחה!