חיילים משוחררים בדרך כלל רוצים למצוא עבודה מיד אחרי שהם יוצאים מהבקו"ם. הסיבה לכך היא שרוב החיילים המשוחררים מתכננים לנסוע לחו"ל, להתחיל ללמוד או לעזוב את דירת ההורים, ולכן הם זקוקים לסכום כסף משמעותי. כמו כן, הפיקדון והמענק שמחכים לחיילים המשוחררים טובים להוצאה חד פעמית בלבד והם לא מבטיחים הכנסה קבועה.
דרכים לחפש עבודה
יש כמה דרכים שבהן חיילים משוחררים יכולים לחפש עבודה:
א. האגף והקרן להכוונת חיילים משוחררים – כדאי להתייעץ עם נציגי היחידה והקרן להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון לפני שמתחילים לחפש עבודה. חלק מהחיילים יכולים לעשות את זה עוד בשבועות שלפני השחרור, בעוד אחרים יצטרכו להמתין לשחרור עצמו. היתרון של הלשכה הוא חשיפה לסוגים שונים של עבודות והקלה על ההשוואה בין האפשרויות שעל הפרק.
ב. אתרי אינטרנט – חיפוש עבודה לחיילים משוחררים דרך האינטרנט היא עדיין השיטה הנפוצה ביותר. באתרי האינטרנט ניתן להתעדכן לעיתים קרובות לגבי עבודות זמינות, לבדוק מה השכר הממוצע בכל תחום ולקבל המלצות מחברים, קרובים ובני משפחה.
ג. עבודות מועדפות – עוד דרך למצוא עבודה לחיילים משוחררים ולהפיק ממנה מקסימום תועלת היא להתמקד בעבודות מועדפות. אפשר לפנות למעסיקים דרך הלשכה להכוונת חיילים משוחררים או ישירות באתרי האינטרנט, אך כדאי קודם כל לוודא שאכן מדובר בעבודה מועדפת.
תזמון נכון של חיפוש עבודה
אין חוק שמונע מחיילים לחפש עבודה במהלך חופשת השחרור או אפילו השירות הצבאי. כל עוד הם לא מתחילים לעבוד בפועל ולקבל משכורת, שום דבר לא אמור למנוע מהם לנצל את התקופה הזו על מנת לחסוך זמן יקר בעתיד. כמו כן, חיילים משוחררים יכולים להיעזר בהוריהם או בבני משפחה אחרים על מנת להתחיל לאיסוף מידע על עבודות זמינות.
שימוש בניסיון הצבאי
יש מקרים שבהם ניתן לבצע את התהליך של חיפוש עבודה לחיילים משוחררים תוך ניצול הניסיון הצבאי. זה בולט בעיקר בעבודות בתחום האבטחה, שבהן חיילים משוחררים מקבלים יתרון בגלל ההכשרה שלהם כרובאים. גם את הנושא הזה כדאי לבדוק לפני שמחפשים עבודה ומשווים משכורות.